Divac i Stojaković su voleli Lauševića: Zajedničke večere u Ćiprijaniju ostaju lepa uspomena

Dok je sa porodicom živeo u Njujorku i radio kao moler umeo je da ode na večeru sa čuvenim košarkašima

15.11.2023. 16:15
  • Podeli:
žarko laušević antonio ahel ata images (2)-6554d735058c8.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Žarko Laušević je rano stekao slavu i popularnost. Bio je svestan svog umeća pred kamerama, ali i svoje pojave na ulicama gradova širom Jugoslavije. Žene su ga obožavale, muškarci poštovali, a oni koji su ga poznavali voleli su da budu sa njim u društvu. 

Danas su svi ti ljudi, znani i neznani, tužni zbog vesti o smrti junaka njihove mladosti koji je dugo, daleko od očiju javnosti, živeo tešku ličnu priču. 

Postoji jedna piča, koju je lično Laušević ispričao, a odnosi se na lepo druženje sa poznatim Srbima u Americi. Dok je sa porodicom živeo u Njujorku i radio kao moler umeo je da ode na večeru sa čuvenim košarkašima Vlade Divcem i Peđom Stojakovićem, tada igračima Sakramento Kingsa. Svaki put su se družili u čuvenom, luksuznom "Ćiprijaniju".

"Uvek bi nas Vlade Divac i Peđa Stojaković, kada god bi dolazili u Njujork, pozvali na utakmicu u 'Medison skver garden' i posle na večeru. Odgledamo utakmicu i odemo na večeru. Bio je neki restoran "Ćiprijani". Anita i ja smo se uvek borili sa Divcem i Stojakovićem oko plaćanja računa, ali bez obzira na to koliko želiš jednom i ti da platiš nemoguće je - samo nas onako pogledaju u fazonu nemoj molim te", rekao je Laušević i dodao:

"Tu je se pije neko vino koje ne znam ni koliko košta. Pošto noćni život u Njujorku ne poznajem, jer ne izlazim, ja sutradan mamuran dolazim i shvatim da radim moleraj prva vrata do Ćiprijanija za dnevnicu od 80 dolara, a noć pre toga je ceh bio ne znam ni ja koliko".

Podsetimo, u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo je Žarko Laušević. Bolovao je od karcinoma pluća. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()