Dogovorili se Evroliga i Dubai: Arapi stižu u Evropu, a ime trenera koje se pominje je prava senzacija

Deoničari Evrolige, predstavnici 13 klubova, imaće u ponedeljak sastanak

23.02.2024. 13:45
  • Podeli:
logo-evroliga.png Foto: Euroleague

Evroliga i Dubai postigli su sporazum i on će u ponedeljak biti zvanično potpisan, javlja specijalizovani košarkaški sajt "Ensestando".

Navodno je plan, prema pisanju španskog medija, da "trener Dubaija bude aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić".

Deoničari Evrolige, predstavnici 13 klubova, imaće u ponedeljak sastanak, koji se saziva povodom potpisivanja sedmogodišnjeg ugovora sa Dubaijem.

Dubai bi krenuo u ovaj pohod od nule sa sastavljanjem tima, jer košarka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nije razvijena.

Iako se prvobitno govorilo da će Dubai dati pet miliona godišnje za pet godina, sada se pominje još veći novac, ali i duži ugovor. 

Takođe postoji obećanje i da će dovesti nove sponzore u Evroligu.

Naredne sezone će Dubai igrati Evrokup, kako bi se konsolidovala ekipa, pre nego što počne da igra Evroligu narednih šest sezona.

Kako se navodi, samo su Makabi i Olimpijakos bili protiv ulaska Dubaija - devet klubova je glasalo za, dok su dva bila uzdržana.

Takođe, Dubai će i definitivno igrati ABA ligu naredne sezone, a sve će kompenzovati kroz novac koji će dati klubovima, dok će rešiti i sve troškove putovanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()