Dončić ne staje: Nova partija beka Dalasa za neke nove rekorde

Ono što nekome nije pošlo za rukom nikada, Slovencu je dva puta ove sezone

30.01.2024. 08:20
  • Podeli:
Luka Doncic-65b89ff915cb1.webp Foto: AP Photo/Tony Gutierrez/Tanjug

Luka Dončić je, posle 73 postignuta poena na jednoj utakmici, ponovio odličnu partiju na NBA terenu. Ovog puta "žrtve" beka Dalasa bili su igrači Orlando Medžika, čiji je koš napunio sa 45 poena, a svom timu asistirao 15 puta, uz devet skokova. 

Slovenac je na terenu proveo 43 minuta i zajedno sa Timom Hardavejem Džuniorom dao je 81 poen, što je više od polovine ukupnog učinka celog tima. 

Ovom statistikom Dončić ne samo što je postao igrač kola, nego je ušao u novo društvo rekordera - ovo je tek šesti put, u istoriji NBA lige, igrač postigne 45+ poena i 15 asistencija, a Luka je to uradio čak dva puta ove sezone.

Na kraju je bilo neizvesno jer su Maveriksi ostvarili tesnu pobedu - 131:129, ali je tako bolje za publiku. 

U timu Orlanda najefikasniji je bio Paolo Bankero, koji je za 39 minuta postigao 36 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()