Dončić stisnuo zube do dabl-dabla: Dalas preokrenuo protiv Oklahome

Velika borba i jako važna pobeda Dalasa

12.05.2024. 08:19
  • Podeli:
doncic-66405f6eca66b.webp Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

Košarkaši Dalas maveriksa savladali su Oklahoma siti tandere 105:101 u trećem meču druge runde plej-ofa NBA lige.

Velika borba i jako važna pobeda Dalasa.

Maveriksi su "potvrdili brejk", teniski rečeno, pred svojom publikom u "Amerikan erlajns centru".

Tim Džejsona Kida je bolje startovao meč, ali su Tanderi uzvratili u drugoj deonici i stigli do intervala u rezultatskom plusu. Gosti su serijom od 11 poena došli do dvocifrene prednosti sredinom treće deonice od 65:55.

Mavsi su se nalazili u teškoj situaciji, naročito jer se Luka Dončić vidno borio sa povredom. Prepuštao je posede saigračima, vidno hramljao i teškom mukom protiv vrhunskog defanzivca Lua Dorta dolazio do poena. Kadgod bi poentirao, bodrio bi sebe, znajući da se od njega očekuje bolje, ali da ga povreda mori.

Sledi jači odgovor Maveriksa nizom od 16 poena u kom su se najviše istakli Pi Džej Vašington i ruki Derek Lajvli. Stečeni plus od šest poena (71:65) je održavan do samog kraja, ali ne bez muke. Tanderi su konstantno pretili i primicali se. Na dva minuta do kraja, Dalas loše završava napad sa prednošću 102:99 i Oklahoma dolazi u priliku da obebzedi čak i egal.

Tada Dončić čini možda i prelomni potez meča, presekavši pas na sredini terena uz polaganje na drugoj strani. Na njega se nadovezao Kajri Irving sjajnim levim floterom za 104:99. Poslednji poen na meču bio Lukino slobodno bacanje. 

"Iks-faktor" Dalasa bio je Pi Džej Vašington sa 27 poena. Dončić je upisao 22 poena, 15 skokova i pet asistencija. Kajri Irving je kao i Slovenac ubacio 22 poena uz sedam asistencija.

Šej Gildžes-Aleksander je bio daleko najefikasaniji kod Oklahome sa 31 poenom i 10 skokova.

Sledeći meč se igra u nići između utorka i srede od 3:30 po našem vremenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()