Dončićev Dalas u finalu Zapada, na potezu je Jokić

Dalas čeka boljeg iz duela Minesote i Denvera

19.05.2024. 08:31
  • Podeli:
dallas doncic reuters-664991ca79a59.webp Foto: Reuters

Košarkaši Dalasa pobedili su Oklahomu 117:116 i plasirali se u finale zapadne konferencije NBA lige.

Maveriksi su ukupnim rezultatom 4:2 eliminisali Tander, ekipu koja je regularni deo sezone završila na prvoj poziciji Zapada.

Pobedničke poene za Teksašane postigao je Pi-Džej Vašington sa linije penala 2.5 sekunde pre kraja, tačnije pogodio je prvo, drugo je promašio, a u preostalom vremenu igrači Tandera imali su jedino vremena za šut sa svoje polovine - promašili su.

Oklahoma je propustila veliku priliku da produži seriju pošto je u trećoj četvrtini ispustila prednost od 17 poena. Junak Meveriksa kao po običaju bio je fantastični Slovenac Luka Dončić koji je blistao i ostvario tripl-dabl partiju sa 29 poena i po 10 skokova i asistencija.

Pored njega sjajan je bio i Kajri Irving sa 22 poena, ali je utakmicu pogocima sa linije "penala" rešio Vašington.

Tragičar Oklahome bio je njen ubedljivo najbolji igrač Šaj Gildžus-Aleksander. Najefikasniji košarkaš na utakmici ubacio je čak 36 poena, ali je na 2.5 sekunde pri kraju pri vođstvu svog tima od 116:115 na šutu faulirao Vašingotna, kome ruka nije zadrhatala prilikom izvođenja slobodnih bacanja.

Dončić je obavio svoj posao, a sada je red na našeg Nikolu Jokića koji sa Nagetsima u nedelju od 20:30 sati igra sedmi meč serije u Koloradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()