Đorđević: Elitni igrači moraju dobro da tumače igru i svoje pozicije

Moj cilj sa svakim timom koji treniram je da osvajam medalje, kaže aktuelni selektor Kine

27.12.2022. 13:08
  • Podeli:
Saša Đorđević-1667824850973.webp Foto: Profimedia

Novi selektor košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević upoznao se sa novom sredinom i stekao prve utiske. Veruje da svaki tim može da ostvari postavljene ciljeve i smatra da zna šta je kluč uspeha svake ekipe.

"Da biste pobedili najbolje, potrebno je da se suočite sa njima kako biste znali njihove prednosti i mane, ali i otkrili svoje prednosti i neutralisali slabosti", izjavio je Aleksandar Đorđević, a prenosi Mozzart sport.

Bivši selektor reprezentancije Srbije bio je od prošle sezone bez angažmana, a u novembru je potpisao ugovor sa nacionalnim savezom Kine.

"Nikada ne kažem da je rival bolji od nas pre kraja utakmice. Moj cilj sa svakim timom koji treniram je da osvajam medalje. Prema mojoj košarkaškoj filozofiji, elitni igrači moraju dobro da tumače igru i svoje pozicije. Moraju ne samo da razumeju šta mogu da donesu klubovima, već i da budu svesni uloge u reprezentaciji. Pre svega, igrač mora da bude profesionalac, kao i da ima predstavu da je obući dres reprezentacije najveća čast koju igrač može da doživi", zaključio je Đorđević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()