Dragić ljut: Gde FIBA pronalazi ovakve sudije?

Naše je da igramo košarku, a ne da razmišljamo o njihovim odlukama tokom meča, kaže iskusni Slovenac

07.09.2023. 09:25
  • Podeli:
Zoran Dragić-64f979454c955.webp Foto: AP Photo/Michael Conroy/Tanjug

Utakmica između Slovenije i Kanade pored neizvesnosti donela je publici i ponašanje na ivici incidenta. Nervoza u slovenačkom timu bila je sve prisutnija sa svakom sudijskom odlukom. Na kraju su Luka Dončić i njegovi saigrači poraženi (89:100), pa je bilo očekivano da će biti kritički raspoloženi prema arbitrima. 

I bilo je tako. Iskusni Zoran Dragić bio je vidno razočaran suđenjem posle poraza od Kanade u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, upitavši gde Svetska košarkaška federacija (FIBA) pronalazi "takve sudije".

"Ne radim ja za FIBA, pa ne znam gde nađu takve sudije, ali moraju malo da gledaju više video snimak i da vide šta rade. Jednostavno, mi moramo da igramo košarku i ne smemo da se bavimo sudijama", rekao je reprezentativac Slovenije.

Dragić ističe da se njegova ekipa hrabro borila protiv Kanade.

"Mislim da smo dobro odigrali prvo poluvreme. Igrali smo dobru odbranu, i tu su bile neke sudijske greške ali mora se ići preko toga. Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj smo izgubili dve ili tri lopte na prvom pasu. Došli su do lakih poena i to ih je odvojilo od nas jedno osam, devet poena. Teško je kad zaostaješ i bilo je prekasno da se vratimo", rekao je Dragić.

On je dodao da u poslednjem periodu tim nije uspeo da se vrati bez pomoći Luke Dončića, koji je na šest minuta i 37 sekundi do kraja meča zaradio i drugu tehničku grešku.

"Mi smo probali da se smirimo. Znate kakav je igrač Luka, oni su se dobro pripremili i pokušali su da ga isprovociraju. Nažalost sudije nisu napravile svoj posao, dobio je dve tehničke i onda smo morali da igramo bez njega u četvrtoj četvrtini", zaključio je Dragić.

Slovenija u četvrtak odmah igra meč protiv Litvanije u razigravanju za pozicije od petog do osmog mesta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()