Dragić objasnio: Zvižduci me ne dotiču, igrao sam u Beogradu gde se stvari razbijaju

Igram košarku 21 godinu. Dakle, ako znate kako da igrate, ništa nije teško, kaže Slovenac

13.04.2023. 09:51
  • Podeli:
goran-dragic_fiba.jpg Foto: FIBA

Kada je dolazio u NBA ligu, sa svega 22 godine, bio je tužan što igra malo... Da je te mladalačke suze prolio bez razloga dokazuje proteklih 15 godina provedenih u najjačoj ligi sveta. I iako uskoro puni 37 godina, i iako nije na nivou Ol star igrača, Zoran Dragić ne planira da ide u penziju. 

Slovenac je nedavno zadužio dres Milvokija i pokazao se kao važan deo rotacije u timu.  Sada čeka početak plej-ofa i u intervjuu za španski "Mundo deportivo" je objasnio da ga ne pogađaju česti zvižduci i neprijateljska atmosfera na gostovanju u Torontu. 

"Nije me briga. Svi kažu da mi zvižde dok igram. Igrao sam ja u Beogradu, gde se stvari lome. Nije to ništa, čak je to za mene normalna situacija. Ne znam zašto se svi pitaju šta se dešava", objasnio je iskusni Zoran Dragić. Počeo je sezonu sa Bulsima iz Čikaga, a u februaru se preselio u Bakse. 

Uklopio se Dragić odlično u novi izazov, u tim koji je jedan od kandidata za titulu NBA lige, 

Počeo je sezonu sa Bulsima, a u februaru je promenjen u Bakse. Kako živite u ovom novom izazovu?

Pa, to je neverovatno. Odlično se ophode prema meni i odlično su me prihvatili. Ovde sam samo dva meseca, ali do sada, veoma dobro.

Kakva je ta promena u mentalitetu prelaska iz tima koji je 'samo' težio da uđe u plej-of do jednog od velikih favorita za prsten?

To je lako. Nije teško, na kraju krajeva to je profesionalizam, to je moj posao, profesionalno igram košarku 21 godinu. Dakle, ako znate kako da igrate, nije teško. Naravno, morate da želite da saznate od partnera kako vole da igraju. Ali, kao što sam rekao, ide dobro.

Šta vaš trener, Majk Budenholcer, traži od vas?

Samo prisustvo kao veteran, glas i, kada me pozove, produkcija. To je sve.
Community Verified icon

"Odlično se ophode prema meni i odlično su me prihvatili. Ovde sam samo dva meseca, ali do sada sve je veoma dobro. Promena je za mene bila laka. Na kraju krajeva to je profesionalizam, to je moj posao. Igram košarku 21 godinu. Dakle, ako znate kako da igrate, nije teško. Naravno, morate da želite da saznate od saigrača kako vole da igraju. Ali, kao što sam rekao, ide dobro".

Debakl Dončićevih Maveriksa nije želeo da komentariše jer nije bio tamo, ali osvrnuo se na odluku NBA lige da od sledeće sezone pokrene novo takmičenje usred sezone - svojevrsni kup.

Pitali su Dragića, tokom razgovora, kako bi najbolji evropski klubovi prošli u takmičenju sa NBA klubovima i da li bi im bilo lakše da se igra po FIBA pravilima, bez obrambene tri sekunde.

"Mislim da ne bi. Trebalo bi uzeti u obzir da evropske ekipe nisu naviknule da igraju tempom kao što se igra u NBA ligi. Ekipe poput Barselone, Reala i Efesa mogle bi da se nose, ali teško je reći koliko puta. Bilo bi to dobro za košarku, ali ne znam kako bi to uklopili u ionako brutalan raspored. Evropske ekipe znale su da pobede američke timove, ali to su sve predsezonske utakmice, u kojima NBA klubovi ne igraju 100 odstvo jer ih čeka 82 mnogo važnije utakmice. Ali bilo bi to dobro za košarku, da se evropski mladi igrači okušaju protiv Luke, Durentaa ili Janisa", rekao je Dragić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()