Drama u grupi L: Brazil napravio veliko iznenađenje na Mundobasketu

Brazil sad ima jasnu situaciju, ako pobedi Letoniju u nedelju, igraće u četvrtfinalu

01.09.2023. 18:59
  • Podeli:
Tan2023-09-0117482526_2 brazil mundobasket AP PhotoDita Alangkara-64f2094fab9d4.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Košarkaši Brazila pobedili su Kanadu rezultatom 69:65 i tako sačuvali šanse da se plasiraju u četvrtfinale Mundobasketa, ali i doveli današnjeg rivala i svetskog šampiona Španiju u situaciju da u nedelju međusobno jedni druge eliminišu sa šampionata.

Brazil sad ima jasnu situaciju, ako pobedi Letoniju u nedelju, igraće u četvrtfinalu, ako izgubi, evropska selekcija će na debitantskom učešću na Mundobasketu među najboljih osam na planeti. Isto važi i za Kanadu i Španiju, kod izgubi, ostaje bez četvrtfinala. 

Kanada je dominirala u prvom poluvremenu u kom je imala i dvocifrenu prednost, ali se Brazilci nisu predavali, zaigrali su izuzetno čvrsto u odbrani i malo po malo su smanjivali prednost favorita, da bi čak i poveli 53:52 na sedam minuta pre kraja utakmice. 

U poslednja dva minuta se ušlo sa 60:59 za Brazil, a ključne poene za pobedu južnoameričke selekcije postigao je novi član Crvene zvezde Jago Santos, koji je vezao četiri poena u poslednja dva minuta i tako prelomio meč. 

Kod Kanade je najefikasniji bio Šaj Gildžus Aleksander sa 23 poena, a uz njega je jedini dvocifren bio Lugenc Dort sa 19 poena. 

U Brazilu je najefikasniji bio Bruno Kaboklo sa 19 poena, a Gui Santos je dodao 10.  Jago Santos je dao osam poena, od toga četiri ključna, za veliku pobedu Brazila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()