Drogira se po stare dane: Kurbanov pao na doping testu

Kazna ga neće boleti, ali bi trebalo da ga zaboli što je neodgovorno pao

18.01.2024. 15:52
  • Podeli:
Nikita Kurbanov-65a939c643462.webp Foto: Profimedia

Jedan od najpoznatijih ruskih sportista, košarkaš Nikita Kurbanov (37), pao je na doping testu. 

Zvezda moskovskog CSKA je dobio nalaz krvi sa tragovima kokaina. Prema svemu sudeći Kurbanova ovo neće mnogo "boleti" kada je reč o kazni, ali bi trebalo da ga zaboli što je po stare dane neodgovorno "pao" u javnosti. 

Ruska antidoping agencija RUSADA je odlučila da diskvalifikuje košarkaša samo na tri meseca, ali on će na teren moći već za nekoliko dana.

"Kazna počinje od 10. januara 2024. godine, ali će se uzeti u obzir i njegova privremena suspenzija koja traje od 20. oktobra 2023. godine", navodi se u saopštenu RUSADA-e.

Tako je vreme kazne isteklo, pa će Kurbanov moći da igra već za tri dana protiv Uralmaša.

Kurbanov je u CSKA od 2015. Sa klubom iz Moskve osvojio je tri puta Evroligu, a čak 11 puta bio prvak Rusije i VTB lige. U sezoni 2018/19 je bio proglašen za MVP VTB lige.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()