Durant se seća Kobijevog saveta: Mislio sam tada da se svet vrti oko mene

Kobi je neko koga još proučavam i trudim se da ga kopiram, priznaje NBA zvezda

07.07.2023. 11:01
  • Podeli:
Kevin Durant i Kobi Brajant-64a7d15e26cb0.webp Foto: Profimedia

Kevin Durant je, tokom godina u NBA ligi, svima jasno stavio do znanja ko je njegova najveća košarkaška inspiracija, prvo u ličnom rastu, a zatim i u suočavanju sa njim kao rivalom - Kobi Brajant je bio figura prema kojoj se redovno fokusirao. 

Ne samo da je Durant Brajanta okarakterisao kao "najbolji u istoriji", već ga je nazvao i "Bogom". Njih dvojica su igrala zajedno na Ol star utakmicama, a duži susret u istoj ekipi imali su tokom nastupa Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama 2012. godine, na kojima je u finalu Španija maksimalno iscrpela Drim tim. 

Kevin Durant sada, dve i po godine nakon smrti legende svetkse košarke i Los Anđeles Lejkersa, otkriva šta ga je, tada, Kobi savetovao.

"Da ne budem plačljiva beba. Bio sam u godinama, 23, kada sam mislio da se svet vrti oko mene i da mi je sve podređeno", ističe Durant, a potom je nastavio da pričao o svom idolu: 

"Znam da smo mnogo pričali o Kobiju. Bio je zaista skroman u načinu na koji je pričao o igri, prilazio saigračima i uopšte se bavio životom, tako da sam učio gledajući sve njegove pokrete i na parketu i u životu. To je bio primer. Možda ponekad nije mnogo govorio, ali je svakako bio primer. On i Džordan su dvojica momaka koje sam pokušao da oponašam i na terenu i van njega. Znam da će mi biti bolje ako radim stvari poput onih koje su oni radili. Teško je staviti se u njegovu kožu i biti Kobi Brajant. Ali on je bio neko koga još proučavam. U suštini pokušavam da kopiram sve što je on uradio. On i Majkl su postavili standarde koje svaki košarkaš želi da dosegne. Kopiram ih koliko mogu", iskren je Durant.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()