Duško Vujošević ponovo u ABA ligi: Derbi veruje u njegovo iskustvo

Jedan od najvećih trener vraća se u svoj rodni grad sa misijom da sprovede "Studente od studija do doktorata", piše u saopštenju kluba iz Podgorice

08.09.2022. 17:13
  • Podeli:
Duško Vujošević.jpg Foto: Igor Kralj / Pixsell

Bivši trener Partizana Duško Vujošević (63) biće u narednoj sezoni stručni konsultant u ekipi Studentski centar Derbi, saopštio je podgorički klub.

Vujošević je bio bez angažmana od prošle godine kada je kao trener napustio klupu rumunskog Kluža.

"Jedan od najvećih košarkaških trenera Evrope, čovek kojem je ABA liga srednje ime, vraća se u svoj rodni grad sa misijom da sprovede "Studente od studija do doktorata". Vujošević je prvi selektor crnogorske reprezentacije i iskusni strateg, koji je tokom svoje velike karijere trenirao i razvijao najveće evropske košarkaške talente. Rođeni Podgoričanin je najveći trag ostavio u KK Partizan sa kojim je osvojio 22 trofeja, od čega pet titula u najjačem regionalnom takmičenju", saopštio je SC Derbi.

Vujošević je pored Partizana trenirao i Crvenu zvezdu, Brešu, Pezaro, CSKA, Limož, reprezentaciju BiH i Kluž. On je 2009. bio proglašen za trenera godine u Evroligi.

"Derbi je klub koji želi da u svojim redovima ima najtalentovanije košarkaše, kako iz regiona, tako i iz Evrope i verujemo da ne postoji adekvatniji košarkaški trener od Vujoševića. Trofejni trener će biti glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mlađih kategorija", dodaje se u saopstenju podgoričkog kluba.

Sportski direktor SC Derbija Ðuro Ostojić rekao je da je Vujošević sinonim za uspeh.

"Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno delo, najvišeg priznanja koje dodeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju poslednju reč kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima. Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mlađih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mlađim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu. Prihvatio sam poziv i posle jednogodišnje pauze se vraćam košarci, u onom kapacitetu u kojem mi to zdravstveno stanje dozvoljava. Nadam se da ćemo ovom saradnjom biti obostrano zadovoljni", izjavio je Vujošević za zvanični sajt kluba.

SC Derbi će u 1. kolu nove sezone u ABA ligi gostovati Zadru.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()