Džejlen Braun, novi NBA šampion: Nagrada me iznenadila, ja nikad ništa ne osvajam

Trener Bostona Džo Mazula izjavio je da je dobar osećaj osvojiti šampionski prsten

18.06.2024. 09:59
  • Podeli:
džajlen braun, 17 jun 2024 - foto Reuters (1)-66713e4c66789.webp Foto: Reuters

Košarkaš Bostona Džejlen Braun izjavio je danas da su Seltiksi zajedno kao tim stigli do šampionske titule u NBA ligi, prenose američki mediji.

Košarkaši Bostona su osvojili titulu u NBA ligi, pošto su noćas na svom terenu savladali Dalas rezultatom 106:88 u petoj utakmici finalne serije. Boston je serijom 4:1 u pobedama stigao do 18. titule u istoriji kluba. 

Braun je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije.

"Podneli smo sve potrebne žrtve. Igrali smo dobro na oba kraja terena, bez ijednog pogrešnog koraka. MVP trofej je mogao da pripadne bilo kome, mogao je da ode i u ruke Džejsonu Tejtumu. Uradili smo to zajedno, kao tim. Zasluženo smo osvojili titulu", rekao je Braun.

"Nagrada me iznenadila, jer ja nikad ništa ne osvajam... Gledam kako neke druge košarkaše hvale, ali osećam i znam da imam više talenta, kad je igra 'na obe strane terena' u pitanju. U ovom trenutku života, jednostavno prihvatam sve to, i dobro i loše", dodao je Braun.

Džajlen Braun sa peharom NBA šampiona, foto: Reuters

Trener košarkaša Bostona Džo Mazula izjavio je da je dobar osećaj osvojiti šampionski prsten.

"Ne gubim iz vida ljude koji su nam pomogli, igrače koji su igrali sa nama, ljude koji su radili sa nama. Temeljni rad sa ovim igračima u proteklih sedam godina je jedan od razloga našeg uspeha danas", rekao je Mazula.

On je istakao da je Braun jedan od najboljih košarkaša sveta.

"Džejlen je simbol pobedničkog mentaliteta. Ne plaši se da se konstantno stavlja u teške pozicije, da bude na mestima na kojima je bilo koji igrač najranjiviji. On jednostavno zna kako da 'preživi', da opstane u teškim situacijama. Nepravedno su ga zaobilazile i pohvale i nagrade. On je jedan od najboljih u ovom sportu", istakao je Mazula.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()