Džordan jedan od najbogatijih sportista u istoriji: Majka napravila najbolji posao

Legenda NBA lige je sada "teška" preko tri milijarde

24.12.2023. 10:30
  • Podeli:
michael jordan reuters-64be5554a1e24.webp Foto: Reuters

Legendarni košarkaš Majkl Džordan nastavlja da potvrđuje da je najuspešniji sportista i van terena. Po mnogima najbolji košarkaš NBA lige, ikada, od kada je u penziji uvećava svoje bogatstvo sponzorskim ugvorima i ulaganjima u poslove, pa je cifra njegovor imetka premašila tri milijarde dolara.

"Forbes" je svrstao Džordana među najbogatije sportiste sveta.

Šesterostruki prvak NBA lige za samo godinu dana zaradio je između 150 i 250 miliona dolara zbog svog ugovora sa Najkom. To je više nego što je zaradio za celu košarkašku karijeru. Igrajući za Čikago i Vašington zaradio je 94 miliona dolara.

Prodaja Džordanki mu donela najviše

Džordan je u posao s Najkom ušao nakon što je ova kompanija pobeedila u trci s Konversom i Adidasom. Prvobitno, Džordan i Najk su potpisali petogodišnji ugovor vredan 2,5 miliona dolara, ali je Majklova majka "naterala" Najk da njenom sinu, zauvek, pripadne 25 posto prodaje od patika s njegovim likom. Najk je pristao na sve uslove i ostalo je istorija.

Od ukupne prodaje brenda Džordan ovaj 60-godišnjak je zaradio 256 miliona dolara. Takođe, prodao je svoj udeo u NBA ekipi Šarlot Hornetsa čime je njegova vrednost premašila tri milijarde dolara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()