Emotivan košarkaški skup: Mega i Budućnost u senci oproštaja od Dejana Milojevića

Porodica Milojević na okupu u hali "Ranko Žeravica"

28.01.2024. 15:30
  • Podeli:
Mega Budućnost-65b662d899683.webp Foto: ABA league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mege poraženi su u Beogradu od ekipe Budućnosti sa 92:72 u utakmici 18. kola regionalne ABA lige.

Najefikasniji u ekipi Mege bili su Stefan Miljenović i Nikola Đurišić, koji su postigli po 17 poena. 

Kod gostiju, najbolji su bili Kenan Kamenjaš i Flečer Megi sa po 17 poena, dok je Kevin Ferel dodao 16.

Tokom meča, tačnije na isteku prve četvrtine, došlo je od teške povrede igrača Budućnosti Mekinlija Rajta. Krenuo je Omerčan Iljasoglu na polaganje, a u padu je nenamerno, laktom u vrat udario Amerikanca koji se iste sekunde srušio na teren "kao sveća".

ABA league/Dragana Stjepanović

Ono što je obeležilo ovu utkamicu rezultatski, jeste neverovatan pad koncentracije domaćina, Mege, koja je dozvolila protivniku da napravi seriju od 18:0, dođe do preokreta i na kraju slavi.

Košarkaši Budućnosti se nalaze na drugom mestu na tabeli ABA lige sa 13 pobeda i pet poraza, dok je Mega je šesta sa po devet pobeda i poraza.

Budućnost će u narednom kolu regionalnog takmičenja dočekati Crvenu zvezdu, dok će Mega gostovati Zadru.

Dva kluba oprostila se od svog Milojevića

Mega i Budućnost su se pre početka utakmice u Beogradu još jednom oprostili od srpskog trenera Dejana Milojevića, koji je preminuo 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara. Milojević je od 2021. godine radio kao pomoćni trener Golden Stejta. 

U publici je, uz menadžera i vlasnika Mege Miodraga Miška Ražnatovića, bila i porodica Milojević - supruga Nataša, sin Marko, kćerka Maša i Dejanov brat.

Foto: ABA league/Dragana Stjepanović

Uoči početka meča pušten je emotivni video posvećen Milojeviću, igrači su nosili majice sa njegovim likom, dok je u sali bio transparent - "Deki i Mega, zauvek iznad svega".

Milojević je igrao za Budućnost od 2000. do 2004. godine, a tokom 2021. je trenirao klub iz Podgorice. On je bio trener Mege od 2012. do 2020. godine.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()