Emotivan oproštaj: Održana komemoracija povodom smrti legendarnog Dragana Kapičića

On je preminuo 24. juna u Beogradu

03.07.2024. 15:45
  • Podeli:
kapicic covic Dusan MilenkovicATAImages-668553fe3a0d8.webp Foto: Dusan MilenkovicATAImages

Komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaša Crvene zvezde i nekadašnjeg reprezentativca Dragana Kapičića održana je danas na Malom Kalemegdanu.

 Kapičić je preminuo 24. juna u Beogradu u 76. godini, a sahranjen je tri dana kasnije na Cetinju.

Komemoraciji su, uz članove porodice, prisustvovali mnogobrojni prijatelji, bivši košarkaši i ugledna imena srpske košarke. 

Poslednju počast Kapičiću odali su njegov kum i nekadašnji saigrač Zoran Moka Slavnić, generalni sekretar KSS Zlatko Bolić, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i sin Stefan Kapičić.

Dusan Milenkovic/ATAImages

Dragan Kapičić je za Crvenu zvezdu igrao od 1966. do 1975. godine. On je sa "crveno-belima" osvojio dve titule prvaka, tri nacionalna Kupa i Kup pobednika kupova.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je sedam zlatnih medalja, uključujući i istorijsko prvo zlato na Svetskom prvenstvu 1970. u Ljubljani. Sa nacionalnim timom osvojio je i tri srebra.

 Bio je predsednik KSS od 2007. do 2011. godine.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()