Evrobasket: Poljska u četvrtfinalu

Ukrajina je dala sve od sebe u osmini finala, ali je Poljska otišla dalje

11.09.2022. 14:05
  • Podeli:
Košarkaši Poljske.jpg Foto: FIBA.basketball

Muška košarkaška reprezentacija Poljske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Berlinu u osmini finala pobedila selekciju Ukrajine 94:86 (24:21, 18:24, 27:22, 25:19).

Poljska je do četvrtfinala stigla posle neizvesne završnice u finišu meča. Ukrajina je dobila prvih 20 minuta rezultatom 45:42. Poljska je zaigrala angažovanije u drugom poluvremenu, ali je Ukrajina uspela da se u poslednjoj četvrtini vrati u meč. Poljska je meč prelomila u samoj završnici i zasluženo je stigla do pobede.

Najefikasniji u selekciji Poljske bio je Ej Džej Sloter sa 24 poena, dok je Mateuš Ponitka dodao 22.

U reprezentaciji Ukrajine najbolji je bio Vajčeslav Bobrov sa 15 poena, dok su Isuf Sanon i Artem Pustovji dodali po 13.

Poljska će u sredu u četvrtfinalu igrati protiv Slovenije, koja je u osmini finala nadigrala Belgiju 88:72.

U subotu su još plasman u četvrtfinale obezbedile selekcije Nemačke, Španije i Francuske. Španija je posle produžetka pobedila Litvaniju 102:94, dok je Francuska, takođe, posle dodatnih pet minuta bila bolja od Turske 87:86. Nemačka je pobedila Crnu Goru 85:79.

Španija će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela između Hrvatske i Finske, dok će Francuska čeka boljeg iz meča Srbija - Italija. Nemačka će se u četvrtfinalu sastati sa pobednika meča između Grčke i Češke.

Svi mečevi nokaut faze Evrobasketa igraju se u Berlinu. Četvrtfinala su na programu 13. i 14 septembra, polufinala 16. septembra, a meč za treće mesto i finale 18. septembra.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()