Evroliga iznela detalje oko incidenta na utakmici u Madridu

U trenutku prekida nije bilo dovoljno igrača koji bi mogli da nastave utakmicu

28.04.2023. 08:18
  • Podeli:
tuca partizan real twitter screenshot-644b5f2d76082.webp Foto: Twitter/Screenshot

O tuči u Madrid, na drugoj utakmici plej-ofa između Reala i Partizana, oglasila se i Evroliga. Ova organizacija je osudila incident kakav do sada nije viđen na njenim košarkaškim terenima i najavila da će odluke disciplinskog sudije biti poznate u roku od 24 sata.

Evroliga je potvrdila da je utakmica, prema propozicijama takmičenja, registovana rezultatom u trenutku prekida (95:80) u korist Partizana.

“Druga utakmica serije doigravanja između Real Madrida i Partizana prekinuta je minut i 40 sekundi pre kraja kada je došlo do tuče na terenu i veći deo obe klupe je bio prazan.

Kada su primenjene diskvalifikacije za one igrače koji su učestvovali u tuči i one koji su automatski isključeni zbog ustajanja i napuštanja klupa, nijedna ekipa nije imala propisni minimum, od dva igrača, potrebna za završetak meča, pa se zbog toga utakmica smatra službeno završenom rezultatom u trenutku prekida, 80:95 u korist Partizana koji sada vodi u seriji 2:0.

Košarkaška Evroliga prosledila je prijavljene činjenice nezavinsom disciplinskom sudiji lige koji će u roku od 24 sata doneti odluku o incidentima prema utvrđenom postupku.

Košarkaška Evroliga osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Takvi događaji ne predstavljaju vrednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu,“ piše u saopštenju.

Treća utakmica je u utorak u 20:30 časova u Beogradu

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()