Evroliga: Oslabljena Zvezda pala u poslednjoj četvrtini protiv Fenerbahčea

Odnos snaga lidera na tabeli i ekipe iz donjeg doma, tokom ovog meča, nije bio onakav kakvog ga predstavlja krajnji rezultat

10.11.2022. 20:14
  • Podeli:
Filip Petrušev Zvezda Fenerbahče_KKCZ-1668105932806.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Istanbulu od ekipe Fenerbahčea sa 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22), u meču 7. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 17 poena, igrač koji je prema rečima selektora Srbije Svetislava Pešića "zamolio da ga izostavi iz reorezentacije kako bi se oporavio od povrede", dok je Luka Vildoza dao 13, a Ben Bentil 12. 

U pobedničkom timu najbolji je bio Džonatan Motli sa 25 poena, a Melih Mahmutoglu je dao 20. Srpski košarkaš Marko Gudurić proveo je na terenu 26 minuta, a za to vreme imao je učinak od 17 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Fenerbahče je prvi na tabeli Evrolige sa šest pobeda i jednim porazom. Crvena zvezda je u donjem delu tabele sa jednim trijumfom i šest poraza.

Zvezda je u Istanbulu nastupila sa samo 11 igrača, pošto u sastavu nisu bili Ognjen Dobrić, Luka Mitrović, Stefan Marković i Miroslav Raduljica.

Crvena zvezda će u narednom kolu, 17. novembra na svom terenu dočekati Asvel, dok će Fenerbahče dan kasnije dočekati Panatinaikos.

Fenerbahče je dobro otvorio meč i poveo 18:6 u šestom minutu. Košarkaši Crvene zvezde su u finišu prve četvrtine zaigrali angažovanije i smanjili prednost Fenerbahčea, a domaći tim je ovaj deo meča dobio 24:23.

Crveno-beli su bolje ušli u drugu četvrtinu i u 15. minutu su poveli 34:29. Fenerbahče je uspeo da preokrene rezultat i da prvo poluvreme dobije rezultatom 42:41.

Zvezda je serijom 7:0 otvorila treću četvrtinu, a onda je usledila serija domaćeg tima od 8:2 za 50:50 u 25. minutu. Domaći košarkaši su potom preuzeli vođstvo, koje nisu ispuštali do kraja treće četvrtine. 

Fenerbahče je u poslednji deo meča ušao s vođstvom od 63:57. Košarkaši turskog kluba su se razigrali u poslednjoj četvrtini, a u 37. minutu imali su prednost od čak 16 poena (87:71). Crveno-beli su do kraja meča uspeli da ublaže poraz, a Fenerbahče je na kraju slavio 93:79.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()