Evroliga presudila Partizanu: Kazna se odnosi već na derbi sa Crvenom zvezdom

Crno-beli navijači su divljali i ranije na gostovanjima

28.12.2023. 15:18
  • Podeli:
Košarkaši Partizana-656443bf462af.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Evroliga je kaznila Partizan zbog lošeg ponašanja navijača. 

Razlog za ovakvu odluku je incident koji se dogodio u Valensiji u 15. kolu. Tada je na tribinama u dvorani "La Fonteti" došlo do sukoba navijača Partizana i španske policije. 

Ekipa iz Beograda je kažnjena novčano u iznosu od 30.000 evra kao i zabranom dolaska navijača na prvo naredno gostovanje. To u praksi znači da crno-beli neće imati podršku svojih navijača u predstojećem derbiju sa Crvenom zvezdom koji je na programu 4. januara.

Nije prvi put da gostovanje Partizana ove sezone u Evroligi bude ispraćeno incidentima navijača. U Baskoniji su Grobari divljali pre i tokom utakmice, prenosi "Saski Baskonija".

Brojni navijači su tada pokušali da uđu u halu pre otvaranja kapija kroz ulaze koji su namenjeni osoblju i igračima. U toku utakmice su pristalice crno-belih šutirali ogradu i sedišta, koja su tom prilikom oštećena. Vrhunac incidenta je usledio kada je obezbeđenje u "Fernando Buesa areni" pokušalo da udalji gostujuće navijače. U tom trenutku, jedan od njih je prišao radnici iz obezbeđenja i tom prilikom je dva puta poljubio. 

Pre derbija, crno-beli dočekuju Virtus i Asvel, dok crveno-beli imaju mini turneju gostovanja, prvo Panatanaikosu u Atini, zatim Fenerbahčeu u Istanbulu.

KK Partizan je nakon 16 odigranih kola, sa skorom 9/7 na deobi 6. mesta, dok je KK Crvena zvezda sa skorom 6/10 na 15.mestu. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()