Evroliga: Zvezda propustila priliku protiv Panatinaikosa

Usred Beograda, pred punim tribinama svojih navijača, crveno-beli su poraženi u finišu meča

13.10.2022. 21:51
  • Podeli:
Zvezda PAO-1665689476009.webp Foto: Vladimir Sporčić / Tanjug

Košarkaši Crvene zvezde nisu iskoristili priliku, nisu sačuvali prednost i nisu se odužili navijačima za glasno bodrenje jer su u finišu meča izgubili od Panatinaikosa usred Beograda - 77:75 (24:18, 14:24, 18:15, 19:20). Do samog kraja utakmice, koja je trajala dva sata i 15 minuta, nije se znalo ko će upisati drugi poraz u Evroligi, a ko prvu pobedu. 

Sve vreme je duel bio neizvestan. Bilo je to i za očekivati, baš kao i težina utakmice, jer goste sa klupe vodi doskorašnji trener domaćina Dejan Radonjić koji dobro poznaje igrače crveno-belog tima. Imala je Zvezda prednost na početku (11:6), u prvoj četvrtini, ali je dozvolila Panatinaikosu u drugoj četvrtini seriju koja ga je odvela do prednosti od šest poena i miran odlazak na odmor. 

Po povratku na teren još stegnutije se igralo... Jedini razigran u crveno-belom dresu bio je Ben Bentli (do tada jedini dvocifreni igrač na terenu) koji je pogađao i iz daleka za tri... Uspela je Zvezda da stigne protivnika i izjednači rezultat - 51:50. Od tog trenutka pa do sredine četvrte četvrtine igralo se na poen više i nijedna ekipa se nije odlepljivala više od tri, četiri poena...

Panatinaikos je predvodio Ponitka, a kada je bio fauliran tako da je na kratko trebalo da izađe sa terena crveno-beli su ponovo preuzeli vođstvo od pet ponena - 68:63 (tri minuta pre kraja). 

Po povratku Ponitke vratio se i Panatinaikos rezultatski. Centri domaćeg tima kao da su se umorili, a dotadašnji terminator Bentli promašio je ključno slobodno bacanje 6,9 sekundi pre kraja što je gostima dalo minimalnu, ali ključnu, prednost. U narednom napadu gostiju igračima zvezde je trebalo čak četiri sekunde da fauliraju protivnika jer su želeli da izbegnu Ponitku, pa su dočekali nesigurnog Lija. Međutim, Li je bio precizan sa penala oba puta, a Zvezdi je ostalo tri sekunde za iskupljenje. 

Dobrić je pogodio prvo i namerno promašio drugo slobodno bacanje, ali crveno-beli skakači nisu bili u prilici da se vinu Grci su već uhvatili loptu i sačekali poslednji zvuk sirene za prvu evroligašku pobedu u sezoni. 

Crvena zvezda 75
Panatinaikos 77
ZVEZDA: Holand 4 (3as), Lazarević, Adams 5, Mitrović 8 (6sk), Lazić 6, Martin 12, Dobrić 7, Raduljica 3, Ivanović 7, Petrušev 5, Topić, Bentil 18 (6sk)
PANATINAIKOS: P. Kalaicakis 2, Li 6, Papajanis 9 (7sk), Bohoridis 3, Vilijams 8 (6sk), Endrjuz 8, G. Kalaicakis 2, Čukaz, Ponitka 10 (4sk), Grigonis 17, Manuckas, Gudaitis 12

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()