Evropska trka za tron NBA drafta: Topić u dobrom društvu - na samom vrhu

Mogao bi Nikola da završi kao drugi izbor

28.02.2024. 21:59
  • Podeli:
Nikola Topić Profimedia-65df9b207cabb.webp Foto: Profimedia

Srpski plejmejker Nikola Topić privlači mnogo pažnje sjajnim partijama i brilijantnim talentom. Osvojeno zlato sa reprezentacijom za mlade košarkaše, potom odlična polusezona u Megi, pa prelazak u Crvenu zvezdu su razlozi zbog kojih se mladi plejmejker kotira visoko u predikacijama za predstojeći NBA draft.

Poznati američki novinar Džonatan Vaserman napravio je predikciju narednog NBA drafta za renomirani portal “Bleacher report”, gde je uključio najtalentovanijeg srpskog košarkaša.

"Pojava Nikole Topića bila je jedna od najvećih priča u ovom draftu, i neophodna za projektovanu klasu koja traži dostojnije prvih pet izbora. 18-godišnji plej u proseku beleži 19,2 poena i 6,6 asistencija u ABA ligi i Superkupu, konstantno pravi probleme odbrani zbog manipulacije driblingom, pametnih dodavanja, završavanja veštine i povlačenja lopte. Podseća na Šej Gildžes-Aleksandra kako stvara koristeći driblinge, promenu brzine, čvrste driblinge i ima ekslpozivnost i brzinu. Topićeva plejmejkerska strana je podjednako atraktivna, s obzirom na to koliko dobro koristi svoje telo, vidi parket i čita odbranu u pik-en-rol situacijama. NBA timovi će na kraju početi da gledaju dalje od njegovog okvira i atletskih/odbrambenih ograničenja ako Topić nastavi da stvara prednosti, završava oko koša i pruža vatrenu moć za šuteve, čak i ako njegova preciznost šuta varira. Ima previše toga na šta se može raditi sa njegovom pozicijom, proizvodnjom i godinama", navodi se u izveštaju poznatog košarkaškog novinara.

I ranije je ESPN visoko rangirao Topića, konstantno je Srbin u najbolji 10 mladih talenata sveta, da bi Vaserman nedavno otišao korak dalje i prognozirao čak drugu poziciju igrača Zvezde na predstojećem draftu. Naravno, još uvek se ne zna tačno ko će se birati sa koje pozicije, pošto se to odlučujuće metodom slučajnog izbora tek pred kraj sezone.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()