Fernandez: Dejvid Blat je moj anđeo

Mnogo sam porastao kao čovek i kao trener, kaže čovek koji je ispisao istoriju kanadske košarke

10.09.2023. 15:43
  • Podeli:
Đordi Fernandez-64f8cb90ee0e9.webp Foto: EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Selektor košarkaške reprezentacije Kanade Đordi Fernandez izjavio je da je ponosan na igrače posle osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Manili.

Kanada je u meču za treće mesto na Mundobasketu posle produžetka pobedila selekciju SAD-a 127:118. Ovo je prva medalja za Kanadu istoriji SP.

"Želim prvo da se zahvalim mojoj supruzi Kelsi i treneru Dejvidu Blatu. Trener Blat je uvek tu za mene, on je moj anđeo", rekao je Fernandez, koji je rođen u Badaloni.

Blat je stručni konsultant selekciji Kanade.

"Jedan od razloga zašto sam dobio posao u reprezentaciji Kanade je moje poreklo i iskustvo. Radio sam u NBA ligi 15 godine. Badalona je jedan od najboljih košarkaških gradova sveta. Živeo sam tamo do 26. godine", dodao je selektor Kanade na konferenciji za medije u Manili.

On je zahvalio čelnicima Košarkaškog saveza Kanade.

"Hvala što ste verovali u mene, ovo je bilo sjajno iskustvo. Mnogo sam porastao kao čovek i kao trener. Bilo je mnogo stvari koje sam mogao da uradim bolje, ali sam spreman za OI naredne godine", dodao je Fernandez.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()