Francuzi konačno slavili na Svetskom prvenstvu

Kanada i Letonija igraju za prvo mesto u grupi

29.08.2023. 14:28
  • Podeli:
Evan Funije-64ede43734f14.webp Foto: AP Photo/Dita Alangkara/Tanjug

Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je selekciju Libana rezultatom 85:79 (19:20, 19:17, 20:22, 27:20) u meču poslednjeg, 3. kola grupe H na Svetskom prvenstvu u Džakarti.

Selekcija Francuske je posle poraza od Kanade i Letonije ostvarila prvu pobedu na SP. Najefikasniji u selekciji Trikolora bio je Geršon Jabusele, koji je postigao 18 poena, dok je Evan Furnije dodao 17. U reprezentaciji Libana najbolji je bio bio Vael Arakji sa 29 poena.

Francuska je treća na tabeli sa četiri boda, dok je Liban poslednji sa tri. Derbi grupe igra se kasnije između Letonije i Kanade. Ove dve selekcije imaju po dve pobede.

Francuska i Liban će na SP nastaviti takmičenje u grupi P u borbi za plasman od 17. do 32. mesta. U ovoj grupi biće i trećeplasirana i četvrtoplasirana selekcija iz grupe G.

Letonija i Kanada igraće u drugoj fazi takmičenja u grupi L sa dva prvoplasirana tima iz grupe G.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()