Garnet o igračima iz Srbije i Hrvatske: Oni dolaze iz rata i pravih sr*nja

Čoveče, zaustavi se, ne diraj medveda, rekao je legendarni NBA igrač drugom legendarnom NBA igraču

05.04.2024. 15:47
  • Podeli:
Kevin Garnett foto Profimedia-648ef99e3a18c.webp Foto: Profimedia

Nikola Jokić je toliko zaveo košarkaški svet da o njemu ne prestaju da pričaju. Tema je svih razgovora vezanih za košarku, a NBA zvezde, igrači, treneri i komentatori su sa izgrađenim stavom o srpskom centru - ili ga hvale ili ga kude. 

Priliku da kaže šta ima o igračima sa ovih naših prostora, pa generalno i o Nikoli Jokiću, imao je i legendarni Kevin Garnet. Tokom gostovanja u podkastu kod Pola Pirsa nekadašnja NBA zvezda je stala u odbranu evropskih igrača, posebno onih sa naših prostora. On je tokom svoje karijere igrao sa mnogim igračima iz Srbije i Hrvatske, pa je kao argument uzeo nešto što drugi nisu - ratove i okolnosti u kojima se odrastalo u ovom kraju sveta. 

"Evropljani dolaze iz pravih sr**a. Oni dolaze iz rata čoveče, oni dolaze iz situacija gde su u školu morali da idu tokom rata dok su padale bombe. Smrtno sam ozbiljan. Govorim o Srbima, Hrvatima, govorim o tim stranim igračima, čoveče", rekao je Kevin Garnet.

Na to je Pol Pirs prokomentarisao: 

"Nije do toga u čemu su bili, nego kako su to doživeli".

Imao je i na to Garnet šta da kaže:

"Pričaš o tome, čoveče, kao da su američki igrači posebni i jedinstveni. Mi dolazimo iz drugačije situacije, dok evropski igrači dolaze iz skroz drugačijeg života, brate. Kada kreneš da kopaš po njihovoj prošlosti, oni su mekani u smislu agresivnosti kao američki košarkaši. I oni su agresivni, ali ne preteruju i zbog toga dolazi pretpostavka da su mekani. O tome pričam".

Nakon toga je Pirs nastavio da "buši" temu, na šta je Garnet rekao: 

"Čoveče, zaustavi se, ne diraj medveda".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()