Gasol odabrao petorku da izađe na crtu reprezentaciji SAD

Proslavljeni Španac izabrao trojicu igrača sa Balkana, oko četvrtog se dvoumio

10.02.2023. 12:09
  • Podeli:
paul-gasol-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Jedan od najboljih evropskih košarkaša koji su ikada igrali u NBA ligi Pau Gasol, napravio je zanimljiv izbor petorke koja bi hipotetski mogla da pobedi reprezentaciju SAD.

"Tu su tri momka koja su na vrhunskom međunarodnom nivou. To su Luka Dončić, Janis Antetokompo i Nikola Jokić. Njih trojica bi bez sumnje bila u mojoj ekipi. Volio bih da "imam" i jednog Španca. Morate imati nekog kome ne treba toliko lopta kao ovoj trojici. Na pamet mi pada Rudi Fernandez. Dokazao se, dao je veliki doprinos radeći sitne stvari. Postiže ključne poene, krade lopte, bori se, otežava posao protivniku. Tu je u ključnim momentima. Dokazao se i zaslužio je tu vrstu priznanja. Izabrao bih Rudija", dodao je Gasol.

Za petog igrača Gasol se dvoumio između Bojana Bogdanovića i Laurija Markanena. Ipak se odlučio za Finca.

"Peti momak... Između sam dva igrača, Bojana Bogdanovića, koji u ovom trenutku igra jako dobro. Zaista je dobar šuter. Uvek vam je to potrebno. Dvoumim se između njega i Markanena, koji je takođe sjajan igrač i koji će prvi put ove godine igrati na Ol staru. Težak izbor. Ok, neka bude Lauri Markanen. Ol star priznanje. Način na koji igra. Njegova mladost. Daću mu glas", zaključio je Gasol.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()