Generalna proba: Zvezda, ponovo, poražena u dramatičnoj završnici

Od Gerdatisa je sve zavisilo

23.09.2023. 18:11
  • Podeli:
Crvena zvezda-650f0df056a25.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od ekipe Žalgirisa rezultatom 85:84 (14:21, 27:16, 28:25, 16:22), na Kipru u poslednjem pripremnom meču pred početak sezone.

Dramatična utakmica okončana je u finišu meča, koji je pripao Litvancima.

Najefikasniji kod "crveno-belih" bio je Rokas Gedraitis sa 19 poena, dok je 18 poena dodao Majk Tobi. U timu Žalgirisa istakao se Edgaras Ulanovas koji je ubacio 16 poena.

Beogradski tim je bolje otvorio utakmicu u napadu i posle uvodnih deset minuta imao je plus 11. Tokom druge i treće četvrtine, litvanski tim je sve bolje šutirao za tri poena, što im je donelo vođstvo od 15 poena u trećoj deonici.

Usledila je serija Crvene zvezde od 8:0, preko Nedovića i Mitrovića. Žalgiris je odbio nalete košarkaša Crvene zvezde ali Tobi je sredinom poslednje četvrtine pogodio za preokret. 

Imala je Zvezda i plus četiri u završnici, delovalo je da je bliža trijumfu. Ipak kazna je stigla posle promašaja Gedraitisa, kada je Lekavičijus pogodio uz faul i doneo pobedu svojoj ekipi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()