Gran Kanarija želi da odustane od Evrolige

Vrhunski protivnici i izazovan raspored prave problem u planiranju upravi španskog kluba

15.05.2023. 11:24
  • Podeli:
Košarka_Evroliga_košarkaška lopta_Foto Reuters-640bd19e7be82.webp Foto: Reuters

Košarkaški klub Gran Kanarija razmišlja da odustane od nastupa naredne sezone u Evroligi, prenosi litvanski sajt "Basketnjuz".

Gran Kanarija je ove sezone osvojila Evrokup i automatski izborila plasman u Evroligu. Međutim, španski klub ozbiljno razmatra mogućnost da odustane od najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

"Gran Kanarija je zabrinuta zbog finansija i logistike, kao i zbog takmičarskih izazova pošto će u regularnom delu sezone biti odigrane 34 utakmice. Vrhunski protivnici i izazovan raspored prave problem Gran Kanariji, koja želi sve da ukombinuje sa sistemom domaće ACB lige", navode izvori Basketnjuza.

Gran Kanarija je igrala Evroligu u sezoni 2018/2019. kada je ostvarila samo osam pobeda, dok je u ACB ligi zauzela tek 12. mesto na tabeli.

Čelnici Gran Kanarije još nisu preduzeli nikakvu zvaničnu akciju, a konačna lista učesnika biće potvrđena tokom Generalne skupštine Evrolige u julu.
"Basketnjuz" navodi da je Valensija najveći favorit da zaigra u Evroligi ako Gran Kanarija odustane od ovog takmičenja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()