Grimau prvi put posle otkaza u Barsi: "Nisam kompletan idiot"

Priznaje da je očekivao da odradi dvogodišnji ugovor, što se, ipak, nije desilo

06.09.2024. 22:45
  • Podeli:
grimau profimedia-666448b0943b5.webp Foto: Profimedia

Bivši trener košarkaša Barselone Rodžer Grimau tri meseca posle otkaza u tom klubu oglasio se prvi put i govorio o svom radu na klupi Katalonaca.

On je u izjavi za RAC1 i Radio Katalunja između ostalog rekao da sezona nije bila tako loša kako su to neki predstavili.

"Siguran sam da je bilo mnogo stvari koje su mogle biti bolje, ali ne mislim da je sezona bila katastrofa", kaže Grimau

"Imali smo neke zaista briljantne momente", dodaje.

Kaže, nijedan potivnički trener ga nije iznenadio.

"Uvek sam radio ono što mi je ležalo na srcu. Uradio sam mnogo toga dobrog za igrače veliki broj puta. U smislu iskustva, ne mislim da je bila ijedna utakmica u kojoj me je protivnički trener iznenadio. Bio sam dorastao svakom izazovu".

Osetio je, kaže, da nije dobio poštovanje tokom boravka u klubu, najviše se to odnosi na medije.

"Mislim da me nisu poštovali od prvog dana mog rada u klubu", rekao je, mada nije precizirao na koa je mislio.

"Neki ljudi nisu želeli da uspem. Ponekad, bio sam im laka meta. Ali, kada je reč o klubu, osećao sam se komforno od početka do kraja. Izvan kluba... Iako nisam svestan, nisam kompletni idiot. Iz pitanja sa konferencija za medije mogli ste da vidite u kom pravcu su se svari odvijale".

Priznaje da je očekivao da odradi dvogodišnji ugovor, što se, ipak, nije desilo.

"Bio sam ubeđen da ću nastaviti da radim u klubu, imao sam ugovor na dve godine. Ali, nakon sezone nije bilo priče o tome, nije bilo pregovora o mojoj budućnosti. Imao sam osećaj da žele da promene pravac, nisam ni želeo da postavljam suvišna pitanja".

Otvoreno je govorio Grimau o odnosu sa Vilijem Ernangomesom, sa kojim je imao određene nesuglasice.

"Postoje dve ili tri određene stvari koje su bile skandalozne za javnost, ali ne mislim da je bilo drame između Ernangomesa i mene. Pokušao sam da ga učinim važnim igračem za nas jer nam je bio potreban neko takav posle odlaska Mirotića, ali su mnogi faktori doveli da to tako ne bude, na primer sezona koju je imao Jan Veseli. Zbog njega je Ernangomes dobijao manje prostora da igra. Nije lako svakog učiniti srećnim", zaključio je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()