Grk napustio trening kamp i otišao sa priprema reprezentacije za Svetsko prvenstvo

Igrač je tražio od selektora Itudisa da bude izostavljen iz tima

10.08.2023. 12:57
  • Podeli:
Dimitrios Agravanis-64d4c23b20c6a.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji košarkaš Panatinaikosa Dimitris Agravanis (28) j neće igrati za reprezentaciju Grčke na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

U saopštenju Košarkaškog saveza Grčke se navodi da je Agravanis posle jutrošnjeg treninga zatražio od selektora Dimitrisa Itudisa da iz ličnih razloga bude izostavljen iz nacionalnog tima. Agravanis je odmah napustio trening kamp selekcije Grčke i neće igrati za nacionalni tim na Mundobasketu. Selekcija Grčke će u četvrtak uveče igrati meč protiv Italije na "Akropolis kupu" u Atini.

Agravanis je pre dva dana odigrao nešto manje od dva minuta za selekciju Grčke i postigao je samo jedan poen na meču protiv Srbije (64:71). On je prošle godine na Evropskom prvenstvu za Grčku prosečno postizao 6,3 poena i imao je 2,7 skokova po meču.

Agravanis je trenutno bez angažmana, pošto je drugi deo prošle sezone igrao za Panatinaikos, a ranije je nastupao za Peristeri, Napoli, Promiteas, Olimpijakos, Panionios i Marusi.

Grčka će biti oslabljena na SP, pošto za nacionalni tim neće igrati Kostas Slukas, Tajler Dorsi i Nik Kalates, dok su pod znakom pitanja Janis i Kostas Adetokumbo.

Grčka se na SP nalazi u grupi C sa SAD, Jordanom i Novim Zelandom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()