Hrvati nakon drame bolji od Dominkane: Za Olimpijske igre se bore sa Grcima

Grci važe za velike favorite u ovom susretu

06.07.2024. 22:10
  • Podeli:
hrvatska fiba.basketball-6689a1fdbd1b7.webp Foto: FIBA.basketball

Košarkaši Hrvatske plasirali su se u finale predolomipijskog turnira u Atini pošto su u dramatičnoj završnici savladali Dominikasnku Republiku sa 80:77.

Junak meča je bio Mario Hezonja koji je pogodio tri kljulna bacanja.

 Naime, Dominikana imala šest sekundi za napad i potencijalno izjednačenje, ali posle teškog šuta za tri poena nisu uspeli da pogode.

Najefikasniji na meču bio je Ivica Zubac koji je upisao 25 poena uz 9 skokova.

Ipak, Hezonja je zbog ključnih poena, zaslužio epitet heroja, a meč je završio sa 12 poena, 5 skokova i 4 asistencija.

Hrvati će u finalu igrati protiv Grčke, koja je prethodno demolirala Sloveniju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()