Hrvati oduševljeni nakon pobede nad Slovencima: Košarka nam se konačno vraća

Nakon dugo vremena su delovali kao tim

03.07.2024. 12:25
  • Podeli:
hrvatska fiba-66852667699d2.webp Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je pobedom nad Slovenijom oduševila javnost.

Hrvati jesu "samleli" jedan od najboljih timova sveta i to u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Hrvatska selekcija je imala 29 poena prednosti, a na kraju slavili sa konačnih 108:92.

Za razliku od prethodnih godina delovali su kao pravi tim, što je i glavni utisak analitičara.

"Ekipa Josipa Sesara igrala je smisleno, fokusirano, borbeno i odlučno, a Slovenija joj ni u čemu nije parirala te je zapravo podsećala na Hrvatsku poslednjih godina, kada su se svi sklanjali i čekali da Bojan Bogdanović nešto uradi. To je, doduše, modus operandi svake ekipe koja u sastavu ima Luku Dončića, ali se on očigledno još nije oporavio od povreda iz NBA sezone", piše novinar Indeksa Toni Horvat.

Donačić je zabeležio tripl-dabl sa 26 poena, 11 skokova i 10 asistencija, ali uz očajan šut iz igre 8/23. Osim toga, Hrvati su namirisali da nema dovoljno snage za igru na oba dela terena, pa su konstantno napadali preko njega.

Od Darija Šarića (takođe tripl-dabl 19p, 10sk, 10as) preko Džejlina Smita do neočekivanog junaka Gorana Filipovića, prvog strelca sa 21 poenom (6/7 trojke).

FIBA.BASKETBALL

Kao ključnog čoveka ovog početnog uspeha Horvat ističe selektora.

"Josip Sesar nastavio je s izvrsnim poslom u ulozi selektora i pokazao da je savršeno složio hijerarhiju unutar ekipe, koja nije sastavljena od 12 najboljih hrvatskih igrača, nego 12 koji zaista žele biti tu i s ponosom odrađuju svaku sekundu na parketu".

Sesar je projekat počeo prošlog leta i zadržao istu atmosferu i hemiju u ekipi, koju je zapravo selektirao Aleksandar Petrović u poslednjim utakmicama pretkvalifikacija za Evrobasket, iz bazena ABA lige, nadograđenu sa dva NBA igrača Šarićem i Zupcem, evroligaškim asom Hezonjom i naturalizovanim Amerikancem Smitom.

"Ova ekipa je počela da igra ozbiljnu i smislenu košarku", piše kolumnista Indeksa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()