I Australija izborila plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva

Selekcija Japana igra za kartu koja vodi na Olimpijske igre

29.08.2023. 15:21
  • Podeli:
Džošua Hokins-64edf0caa3b96.webp Foto: AP Photo/Hiro Komae/Tanjug

Košarkaška reprezentacija Australije pobedila je selekciju Japana sa 109:89 i tako obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja i sačuvala šanse da se umeša u borbu za medalje.

Australija je meč prelomila već u prvom poluvremenu, rano je stekla dvocifrenu prednost, koju Japan nijednom nije uspeo da ugrozi. 

Džoš Gidi je predvodio Australiju sa 26 poena, samo dva manje postigao je Ksavijer Kuks, Džoš Grin je dao 15, Nik Kej 13, a Peti Mils 11. Doskorašnji član Partizana Dante Eksum upisao je pet poena. 

Džošua Hokinson sa 33 i Juta Vatanabe sa 24 poena bili su najefikasniji u Japanu, Juki Togaši je dao 13. 

Australija će kao drugoplasirana iz F grupe igrati u drugoj fazi takmičenja u kojoj će pokušati da obezbedi plasman u četvrtfinale.

Japan će kao trećeplasirani u grupi igrati za plasman od 17. do 32. mesta gde je ulog direktan plasman na Olimpijske igre 2024. godine, pošto će najbolje plasirana selekcija iz Azije overiti vizu za Pariz.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()