Košarkaški spektakl u Republici Srpskoj: Jubilej Igokee u znaku sjajnih utakmica

Karte se za ovaj košarkaški spektakl puštaju u prodaju 1. septembra

25.08.2023. 13:26
  • Podeli:
igor dodik igokea una-64e88107a0743.webp Foto: UNA

Košarkaški klub Igokea proslaviće ovog septembra pola veka postojanja i tom prilikom u Republici Srpskoj održaće se košarkaški turnir koji će, između ostalog okupiti i timove KK Partizan, CSKA, Turk Telekom, Hapoel i Galatasaraj.

Turnir će otvoriti Igokea i CSKA 6. septembra, a trajaće do 10. septembra kada je u 20 časova na programu finale.

Generalni menadžer KK Igokea Igor Dodik najavio da će se košarkaški turnir održati na dve lokacije, u Laktašima i na teniskom kompleksu u Banjaluci, na kom je u aprilu igran Srpska open. Ono što je posebno zanimljivo jeste da će sve utakmice biti odigrane na otvorenom.

"Mogu da kažem da sam prezadovoljan, s obzirom na učesnike koji će da dođu i timove koji će da budu tih dana u Banjaluci. Dolazi CSKA, Partizan, Turk Telekom, Hapoel i Galatasaraj. Ideja da budu dve grupe, po tri tima. Da odigra svako sa svakim. Otvaranje je šestog septembra. Ideja je da otvaranje bude na mestu gde se igrao Srpska open", rekao je Igor Dodik.

U toku je priprema Centralnog terena, a organizatori su najavili i da vremenske prilike nikako neće moći da poremete održavanje utakmica.

"Naručili smo parket koji trenutno stiže i lakira se, baš za ove potrebe, koji može da se složi i demontira u roku od dva sata. U slučaju kiše, otvaranje ćemo pomeriti u Laktaše. Plan je da se turnir otvori sa utakmicom Igokea-CSKA u 20 časova. Svaki dan nas očekuju dve utakmice. Ideja je da prva utakmica bude u 17, a druga od 20 časova, u zavisnosti od vremenskih prilika. Mnogi učesnici koji su prihvatili da igraju, su se iznenadili da će se igrati na otvorenom. Tu nemamo nikakvih problema. Napomenuo bih da sam pričao sa Dejanom Bodirogom, direktorom Evrolige, kao i sa predstavnicima FIBA Lige šampiona, oni nisu imali ništa protiv toga da CSKA bude dio turnira i da igra u Banjaluci", rekao je Igor Dodik.

U Laktašima i Banjaluci biće postavljen tereni na kojim će najmlađi moći da se upoznaju i druže sa košarkaškim zvezdama.

"Šaljemo dopis svim načelnicima i gradonačelnicima u Srpskoj, da organizuju decu iz osnovnih škola da dođu u Laktaše i Banjaluku kako bi se družili sa košarkaškim zvezdama. Želja nam je da celu Republiku Srpsku povežemo sa ovim jubilejom", istakao je Dodik i dodao da će Arena sport imati pravo prenosa svih utakmica, ali i da će to pravo imati i televizije iz Rusije, Turske i Izraela.

Košarkaši spektakl povodom 50 godina postojanja KK Igokea mogao bi da uveliča i najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić.

"Naravno da smo ga pozvali i njegov dolazak bi bio prava senzacija. Svestan sam da ima mnogo obaveza i još uvek čekamo odgovor", rekao je Igor Dodik.

Karte za ovaj košarkaški spektakl biće puštene u prodaju 1. septembra. Dnevna karta će iznositi 20 KM ili 1200 dinara.

Za one, koji žele da kupe paket karata za celi turnir, cena će iznositi 100 KM, odnosno 6000 dinara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()