Irkinje se odlučile na bojkot: Potpuno ignorisanje Izraelki

Duel odigran u Rigi protekao je u prilično napetoj atmosferi

09.02.2024. 22:23
  • Podeli:
košarkaška lopta - profimedia-658ef907289b4.webp Foto: Profimedia

Ženska košarkaška reprezentacija Irske dospela je u fokus javnosti kada su sve igračice odbile da se rukuju sa Izraelkama uoči početka utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Duel odigran u Rigi protekao je u prilično napetoj atmosferi, a da se ne radi o slučajnom potezu, potvrdio je Košarkaški savez Republike Irske koji je pre utakmice najavio da reprezentacija neće učestvovati u formalnostima pre utakmice.

Ovu odluku su obrazložili kao "direktan rezultat nedavnih komentara iz Izraela koji iznose netačne optužbe o antisemitizmu".

"Naša odluka se odnosi na razmenu poklona i formalno rukovanje pre i posle utakmice. Naše košarkašice će tokom intoniranja himne stajati uz našu klupu, a ne na centru igrališta kao što je to tradicija. Košarkaška Irska u potpunosti stoji uz igračice i ovu odluku", navedeno je u saopštenju Saveza pre početka utakmice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()