Italija dovodi Amerikanca u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo

Nedostaje nekoliko papira,

26.06.2023. 13:42
  • Podeli:
Darijus Tompson_Baskonia_Foto Profimedia-63d53703418d6.webp Foto: Profimedia

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči izjavio je da bio igrač Baskonije Darijus Tompson (28) mogao da nastupi za reprezentaciju Italije na predstojećem Svetskom prvenstvu, prenosi "Basketnjuz".

Tompson je rođen u SAD, a košarkaš Baskonije bi uskoro trebalo da dobije italijansko državljanstvo.

"Nedostaje samo nekoliko papira. Verujemo da će Tompson moći da se priključi pripremama krajem jula, pod uslovom da ga selektor Italije Đanmarko Poceko pozove", rekao je Petruči.

Tompson igra na poziciji plejmejkera, a prošle sezone u Evroligi za ekipu Baskonije je prosečno postizao 12,6 poena i imao je 3,2 skoka i 6,7 asistencija po meču.

Tompson je član Baskonije od 2022. godine, a pre toga je igrao za Lokomotivu Kubanj, Brindizi i Lajden.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Italija će na SP igrati u grupi sa Angolom, Dominikanskom Republikom i Filipinima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()