Italijani iznova savladali Srbiju, a Poceko ima sledeći cilj: Da upozna legendu grčke košarke

Kad god igramo protiv Srbije, moji igrači daju sve od sebe, kaže selektor Azura

10.08.2023. 08:53
  • Podeli:
Đanmarko Poceko i Svetislav Pešić.jpg Foto: EXPA/ Newspix/ Pawel Pietranik/ Pixsell

Na Akropolis kupu, u Atini, košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na pripremama za Svetsko prvenstvo. I to ne od bilo koga, nego od reprezentacije Italije, ekipe koju predvodi čuveni selektor Đanmarko Poceko pod čijom taktikom su Orlovi naterani, posle preokreta, da odlete sa Evropskog prvenstva prošle godine. 

Posle utakmice Poceko je, na svoj način, davao izjave. Na pitanje: Šta je sledeći cilj, Italijan je odgovorio: 

"Da upoznam Nikosa Galisa".

Grčki TV novinar je nastavio priču: "Ali, nije Galis tu... Može li Janis Adetokumbo da ga odmeni?", a Poceko mu je objasnio da se nije zbunio:

"Ja sam te 1987. (kada su Grci harali evropskom košarkom, predvođeni Galisom) imao 15 godina i sve pamtim. A upoznao sam već, tadašnjeg selektora, Janakisa. Kakav čovek".

Razgovor se potom vratio na teren i reprezentaciju Italije za koju je selektor rekao da "ide na Filipine da da sve od sebe, pa šta uradi":

"Možda nismo najbolja ekipa na svetu, ali dajemo sve od sebe".

Odgovorio je Poceko i zašto su njegovi igrači u zadnje vreme posebno raspoloženi na duele sa Srbima:

"Najpre moram da kažem da postoji veliko poštovanje prema Srbiji. I to kod svih italijanskih igrača, i ne samo sada. Imali smo mi mnogo stranaca koji su igrali i igraju u Italiji, ali pomenuću samo neke: Danilović, pre svih, koji je neverovatna osoba i neverovatan igrač, najbolji kog sam video u životu. Pa Bodiroga, Rebrača, Paspalj... Tako da, naravno, kad god igramo protiv Srbije, moji igrači daju sve od sebe. Igraju 100%",rekao je Poceko.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()