Izabran najkorisniji igrač ABA lige za februar: Nagrada ide u Mornar

U sezoni su do sada epitet najkorisnijeg igrača meseca ostvarili Matković, Šorter i dva puta Božić

22.02.2024. 16:48
  • Podeli:
Markus Veders Mornar Bar Photo_ABA League_Dragana Stjepanovic-65d763177c499.webp Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic

Košarkaš Mornara iz Bara Markus Veders izabran je za najkorisnijeg igrača u ABA ligi za mesec februar, objavljeno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Amerikanac je izabran za MVP-a jer je u februaru u proseku beležio 25,5 poena, devet skokova, 2,5 asistencije uz prosečan indeks korisnosti od 31, pa je vodio ekipu do polovičnog učinka u drugom mesecu u novoj godini.

U februaru su odigrana samo dva kola ABA lige, u kojima je Mornar pobedio Cibonu kod kuće, dok je izgubio u gostima od Mege.

"Znam šta je moj posao i uvek želim da na terenu pružim najbolje od sebe. Mnogo napornog rada me je dovelo do ovoga", rekao je Veders za sajt ABA lige.

Ispostavilo se da je glavni trener Barske ekipe Mihailo Pavićević mnogo pomogao Markusu tako što mu je omogućio da se na terenu oseća lagodno i da pruža partije na najbolji mogući način. 

„Iskren da budem veoma poštujem trenera kakav je Mihailo Pavićević. Dozvolio mi je da igram svoju igru i budem svoj, ali on je tvrd momak. Ima veliku strast prema igri i zaista me gura da se nikada ne smirim u utakmicama. Apsolutno je zadovoljstvo igrati za njega", rekao je najkorisniji igrač ABA lige za mesec februar Veders.

Čini se da Mornar raste u igri koju pružaju od početka nove godine, a Markus Veders veruje da je tim jednostavno pronašao novu energiju i samopouzdanje, koji su nedostajali na početku sezone.

„Mislim da je ključna razlika bila promene u spisku. Momci su od tada pronašli novu energiju i zaista smo motivisani da preokrenemo ovu stvar s obzirom na to gde se nalazimo na tabeli. Takođe verujem da su nova imena dodala mnogo više samopouzdanja timu”, poručio je Veders.

Amerikanac u redovima Mornara veruje da njegov tim definitivno može da izbegne ispadanje iz lige.

„⁠Vidim da ovaj tim ostaje u AdmiralBet ABA ligi. Vidim da guramo ove poslednje utakmice koliko god možemo zato što naš život zavisi od ovoga. Verujem da ćete na svakoj utakmici gledati drugačiji tim, a mi ćemo biti sve bolji i bolji”, zaključio je Veders.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()