Jasmin Repeša na novoj funkciji: Hrvatskoj košarci je potreban stručnjak

Nekadašnji selektor kaže da je lep osećaj vratiti se u reprezentaciju

21.07.2023. 09:16
  • Podeli:
Jasmin Repesa-64ba2edb4d7f9.webp Foto: Profimedia

Jasmin Repeša ima novu funkciju. Košarkaški trener imenovan je za sportskog direktora Košarkaškog saveza Hrvatske i to u danu kada je hrvatska ostala bez svoje košarkaške legende Mirka Novosela.

"Nažalost, ne otvaramo konferenciju za medije s lepim stvarima, preminuo je velikan hrvatske košarke Mirko Novosel. Iskreno saučešće njegovoj porodici. O njemu je suvišno pričati, bio je u svakoj pori hrvatske i evropske košarke, a i svetske. Jedan veliki gubitak, njegova dela će ostati zauvek upisana u knjigama i sećanjima nas koji živimo košarku", rekao je generalni sekretar saveza Josip Vranković.

Saučešće Novoselovoj porodici izrazio je i novi sportski direktor Jasmin Repeša.

"Iskoristio bih priliku da izrazim saučešće porodici Novosel za smrt našeg Mirka. Imao sam čast sarađivati s njim i veliku sreću jer je neprocenjivo takvog košarkaškog stručnjaka imati kraj sebe", rekao je Repeša.

Nekadašnji selektor kaže da je lep osećaj vratiti se u reprezentaciju, a veruje da može da pomogne svima u i oko reprezentacije Hrvatske.

"Lep je osećaj vratiti se u reprezentaciju i vratiti se u bilo koji deo nacionalnog tima. Pristao sam da se prihvatim posla koji je dosta zahtevan i mnogo toga moramo složiti u struci. Ne samo u nacionalnim vrstama, nego i u klupskim programima kako bi napravili jedan zaokret", rekao je Repeša i dodao:

"Međutim, sa svojim iskustvom, znanjem i autoritetom u košarci mislim da mogu pomoći da košarka krene na bolje."

Repeša je na poziciji sportskog direktora nasledio Aleksandra Petrovića. On je u svojoj trenerskoj karijeri vodio veliki broj klubova kao što su Cibona, Tofaš, Treviso, Unicaja, Milano, Cedevita, Budućnost i Fortitudo, a bio je jedno vreme i privremeni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()