Jedan je - Aleksa Avramović: Svi mu kliču, a on ima i šta da kaže

Avramović je otkrio ključ svog uspeha i požrtvovanja.

12.09.2023. 21:26
  • Podeli:
Tan2023-09-1220550784_9 aleksa avramović foto rade prelic-6500b80845933.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Košarkaši Srbije su se iz Manile vratili sa srebrnim odličjem, a potom su po povratku dočekani od strane velikog broja navijača.

Srbija je pozdravila svoje heroje, a posebne ovacije je dobio Aleksa Avramović.

Jedan je od onih koji je sve najviše oduševio na Mundobasketu, čak i one koji nisu ljubitelji crno-belog dresa sada na Aleksu gledaju drugačije. Pokazao je šta je timski duh, vera i optimizam, a zasigurno je doprineo i tome da se ova generacija košarkaša sada oseća kao jedna velika porodica. 

Nakon ovacija koje je dobio na balkonu, košarkaš Partizana Aleksa Avramović obratio se oduševljenim građanima: 

"Hvala vam puno na ovakvom dočeku. Drago mi je što je i Boriša Simanić ovde, on je uradio za Srbiju nego mi svi zajedno", rekao je Avramović na opšte oduševljenje prisutnih.

Avramović je otkrio ključ svog uspeha i požrtvovanja.

"Dajem sto posto sebe, to je ključ uspeha. Zahvalio bi se i Novaku i ljudima koji su došli još jednom. Hvala vam puno, živela Srbija!

Podelio je utiske o tome kako se oseća nakon ovog Svetskog prvenstva.

"Jedan od najlepših osećaja u našim životima. Trebaće nam vremena da se vratimo u realnost i da krenemo ispočetka. Hvala Srbiji za sve ovo, sve ovo što smo radili je vredelo, konačno smo videli pogled tog truda i rada za ovaj uspeh koji smo ostvarili.

Dodao je kako je svestan uspeha i toga kakve su protivnike savladali na putu do finala.

"Bili smo toga svesni, pogotovo kada se desilo to sa Borišom, to četvrtfinale nas je ujedinilo, jer smo odigrali jednu od najboljih utakmica, uz Kanadu koja je bila jedan od favorita za zlatnu medalju."

Podsetimo, Srbija je u finalu Svetskog prvenstva poražena od selekcije Nemačke rezultatom 83:77, basketaši su se par dana ranije okitili evropskim zlatom u Jerusalimu, a u nedelju uveče je Novak Đoković došao do 24. grend slem titule u karijeri, odnosno četvrte u Njujorku, pošto je bio bolji od Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()