Jedan od najgorih u istoriji: Zvezdin očajan početak u ABA ligi

Drugi poraz crveno-belih u regionalnom takmičenju

07.10.2024. 11:00
  • Podeli:
mekintajer teodosic kk crvena zvezda-66f010728198e.webp Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je protiv Splita doživela drugi poraz u samo tri kola u ABA ligi.

Za aktuelnog šampiona regionalne lige, to je jedan od najlošijih početaka od kada nastupaju u ovom takmičenju. 

Poslednji put su crveno-beli ovako loš start imali u sezoni 2019/20. Tada su u prvom kolu savladali Primorsku, ali su onda doživeli dva vezana poraza, prvi kod kuće od Budućnosti, a drugi na strani od Krke.

Ta sezona ABA lige nije ni završena zbog poznate situacije sa Kovid virusom, a Zvezda je u trenutku prekida takmičenja zauzimala tek treće mesto na tabeli iza Partizana i Budućnosti.

Da bi se pronašao još gori start mora se posegnuti u sezonu 2012/13. Tada su crveno-beli izgubili četiri od pet utakmica na startu, ali su na kraju ipak uspeli da igraju finalni duel sa Partizanom u kojem su izgubili.

Najgori početak crveno-beli su imali u sezoni 2010/11 kada su izgubili prvih šest utakmica.Te godine su jedva izbegli ispadanje. Završili su sezonu kao pretposlednji sa pobedom više od poslednjeg Zadra.

Kako će se odvijati sezona jednog od najskupljih Zvezdinih timova u istoriji ostaje da vidimo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()