Jedna od priča o Milojeviću: Kako je Deki pomogao drugu da kupi stan

Pitao sam ga da li ima neka kamata, otkriva uz gomilu anegdota Vladimir Kuzmanović

19.01.2024. 14:29
  • Podeli:
Tan2024-01-1721481728_5 dejan milojević AP PhotoJeff Chiu1-65a8d6d8d3710.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Kultura u SAD je da se javne ličnosti utrkuju da govore lepe stvari o voljenim osobama, a u Srbiji je redak onaj koji je voljan da ispriča u etar priču iz života sa prijateljem koji ga je zauvek napustio. 

Ovih dana smo svesni da je postoji nebrojano divnih priča o dobroti i kvalitetu rano preminulog košarkašakog trenera, bivšeg igrača, Dejana Milojevića (47). Jedan od onih koji je želeo da istakne Dekijevu ljudsku i sportsku veličinu jeste njegov nekadašnji saigrač iz Budućnosti Vladimir Kuzmanović, koji je u svom podkastu "Luka i Kuzma" otvorio srce i dušu govoreći o velikom prijatelju Miloju.

Pomoć bez uslova i pogovora

"Negde 2009. godine došao sam u priliku da sredim stambeno pitanje, da kupim stan. Bio sam kratak za određeni novac, nekih tridesetak hiljada evra. Legao sam da spavam i probudio se sa jednom jedinom idejom – koga mogu da pitam da mi pozajmi, a da mi kaže: Nema problema. Šta mislite koga sam pozvao", počeo je priču Kuzmanović.

I nastavio je sa željom da dočara pravu reakciju Dejana Milojevića kada ga je pozvao:

"Razgovor je tekao otprilike "treba mi toliko i toliko". On je pitao: Za kada? Rekao sam: Za sutra. On kaže: Važi".

Milojević ga nije ni pitao kada će mu vratiti novac.

"Kada sam mu vratio novac, a prošlo je nekih godinu dana, pitao sam ga da li ima neka kamata. On je uzvratio pitanjem: Da li bi ti meni uzeo kamatu? Rekao sam: Naravno da ne bih. On mi je uzvratio rečima: Pa šta onda za****vaš", završio je Kuzmanović.

Nekadašnji košarkaš ističe da je znao da uvek može da računa na Milojevića, iako nisu bili najbliži prijatelji.

"Mogao si da se uzdaš u njega, iako mi nismo bili prijatelji tog nivoa da smo se viđali često jer nam košarkaške obaveze to nisu dozvoljavale. Imao je on daleko bliže prijatelje od mene, ali imali smo divan odnos", dodao je Kuzmanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()