Jedni ga hvale, drugi ne bi da se preteruje: Jokić zavadio novinare u studiju

Ne mogu Amerikanci da ospore kvalitet srpskog centra, ali su im draži njihovi igrači

15.03.2024. 15:42
  • Podeli:
NIkola Jokić-656c2c06ab5de.webp Foto: AP Photo/Jed Jacobsohn/Tanjug

Nikola Jokić je zaista sjajan na terenu i to mu niko ne osporava. Naprotiv, i u SAD ga hvale... Međutim, Amerikanci uvek više vole svoje od drugih, pa je tako i reakcija jednog sportskog komentatora NBA lige bila "šokantna" kada je čuo svog kolegu kako izjavljuje da je košarkaš Denvera, dvostruki MVP NBA lige, bolji od jednog od najvećih i najboljih centara tamošnje košarke. 

Srpski centar već tri sezone oduševljava sportsku javnost i sve svoje protivnike pod obručima. Dva puta je za savršene partije dobio titulu MVP NBA lige, a jednom je sa Nagetsima osvojio šampionski prsten i trenutno ga brani u novoj savršenoj sezoni. 

Jokić u proseku ove sezone upisuje 26 poena i 12,4 skoka po meču, pa ne bi trebalo da čudi što je američki radijski novinar Kris Ruso izjavio da bi mogao uskoro da postane i najbolji centar svih vremena.

Nastavio je Ruso da hvali Jokićevu igru, a kako je vreme prolazilo kolege u studiju su počele da misle da je otišao predaleko. 

"Jokić bi, kada ode u penziju, mogao da bude najuspešniji centar u istoriji NBA lige. To dosta govori. Toliko je dobar. Bolji je od Šaka i ne samo njega, od Melouna, Oladžuvona. Sjajan je", rekao je Ruso i tom rečenicom izazvao negodovanje ostalih voditelja, koji se s njim nikako oko toga nisu složili.

Legendarni Šakil Onil je za mnoge ne samo najdominantniji centar svih vremena već i jedan od najdominantnijih igrača u istoriji košarke. U 19 godina dugoj karijeri osvojio je četiri titule, a imao je prosek od 23.7 poena i 10.9 skokova po utakmici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()