Jokić otvorio dušu svom saigraču: Ne volim ovaj život, voleo bih da me deca pamte kao oca

Srpski košarkaš se dotakao brojnih tema.

29.12.2023. 15:24
  • Podeli:
NIkola Jokić-658a7daf42c9d.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Nikola Jokić bio je najnoviji gost u podkastu "Curios Mike" kod svog saigrača Majkla Portera Džuniora. Super zvezda Denvera je izjavila da bi voleo da ga nakon završetka karijere njegova deca pamte kao oca, a ne kao košarkaša.

"Ne volim ovaj život. Mi smo samo košarkaši i dobri smo samo u onome što radimo. Ali, mediji su oko nas i plaćeni smo zbog svega toga, medija i popularnosti, ali biti poznat, neko voli, neko ne voli. Ja kada završim karijeru voleo bih da me niko ne zna. Voleo bih da me moja deca pamte kao oca, ne kao košarkaša. To je moj cilj", izjavio je Jokić. 

Srpski košarkaš se dotakao brojnih tema. Govorio je o uticaju koji ima na druge, medijima i pritisku, o tremi, osećaju nakon osvojene titule, trenutno najboljim igračima u ligi kao i o planovima kada "okači patike o klin".

Osvrnuo se na publicitet koji ga prati i stvari koje mu se ne sviđaju kada je život jednog od najboljih sportista u pitanju. Adresirao je mobilne telefone kao problem, kao i da nema nameru da ih koristi.

"Da nemam telefon takođe, to mi je isto cilj. Samo da budem normalan i da živim taj trenutak. Da budem normalna osoba, da pijem sa drugarima, da se igram sa decom, da jašem konje. Ako sada izađem i bacim nešto u kantu, napraviće dramu od male stvari i tužan sam jer odem u bar ili restoran ili na utakmicu, svi vade telefon i snimaju me. To je ružno. Samo želim da živim svoj život", zaključio je Jokić.

Rutina kao ključ uspeha 

Srpski centar se prisetio svojih početaka u ligi, pa ih uporedio sa trenutnom situacijom.

"Došao sam ovde kao treća, četvrta, peta opcija, bilo je drugačije, bio sam mlad, ništa nisam znao. Misliš da je to samo košarka, ali to je samo 20 odsto svega. Sada mogu da kažem da je košarka najlakši deo svega. Umoriš se, promašiš... Sve je to deo svega. Kada naučiš da imaš svoju rutinu, evo ja sam u prve tri godine naučio nešto i onda učio sve više, a posle toga sam promenio ishranu, da bolje šutiram, da smršam, da se razvijem vremenom", objasnio je Jokić saigraču, pa nastavio:

"Mislim da je normalno i moraš da imaš tremu. Najvažnije da se pripremiš za taj momenat. Okej, misliš u glavi, ovaj igrač, publika, igraš u gostima. Pravio sam scenarije u glavi šta može da bude u toj hali, sa tim igračem, već sam to proživeo u glavi. Ponekad je drugačije, ali to te pripremi za sve što može da se dogodi. Od početka, pritisak i strah, ma i sada imam strah i pritisak pred svaku utakmicu, da će me protivnički igrač pobediti", rekao je Jokić.

Dvostruki MVP lige je pomogao "Nagetsima" u pohodu na prvu titulu u istoriji franšize. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()