Jokić nastavio sjajnu seriju i odveo Denver u polufinale

Ubacio je 25 poena uz 20 skokova, a nedostajala mu je samo jedna asistencija da ostvari tripl-dabl

30.04.2024. 08:15
  • Podeli:
jokic-66308c6c2939c.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski

Srpski centar Nikola Jokić je novim dvostrukim dvocifrenim učinkom doprineo da Denver nadigra LA Lejkerse sa 108:106 u petom meču prvog dela plej-ofa na Zapadu i sa ukupnim rezultatom 4:1 u pobedama plasira se u drugi deo plej-ofa. U polufinalu Denver će igrati protiv Minesote koja je u pobedama u četiri meča eliminisala Finiks.

Tim Denvera je u vrlo neizvesnoj utakmici na svom terenu uspeo da nadigra LA Lejkerse i izbori plasman u polufinale a igrač odluke je bio Džamal Mari koji je četiri sekunde pre kraja postigao koš za pobedu.

Srpski centar Nikola Jokić je nastavio seriju sjajnih igara i sa novim dabl-dabl učinkom dao dragocen doprinos pobedi. Ubacio je 25 poena uz 20 skokova, a nedostajala mu je samo jedna asistencija da ostvari tripl-dabl.

I sa tim učinkom je bio tek četvrti strelac na meču, a pobedu Denvera je ipak izvojevala timska igra.

Džamal Mari je bio najefikasniji igrač utakmice sa 32 postignuta poena, uz sedam skokova, a odlični Majkl Porter je dodao 26 poena uz 4 asistencije.

Na drugoj strani Lebron Džejms je postigao 30 poena i imao 11 asistencija, a nedostajao mu je jedan skok za tripl-dabl.

Lejkersi su odlično ušli u meč i u vrlo izjednačenom duelu zapretili da dođu i do druge pobede na gostovanju.

Ekipe su se tokom celog meča smenjivale u vođstvu, a najdramatičnije je bilo u poslednjoj četvrtini kada su se iz napasa u napad ekipe smenjivale u vođstvu, pa se ušlo u krajnje neizvesnu završnicu koju je Džamal Mari pogotkom odluke pretvorio u pobedu koja ih vodi u polufinale.

U polufinalu Denver će igrati protiv Minesote koja je nadigrala Finiks sanse i sa 4:0 u pobedama prva se plasirala u polufinale Zapadne konferencije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()