Još jedna tužna vest iz košarke: Preminuo trener Lior Lubin u 46. godini

Bivši košarkaš i trener je želeo da poslednje dane provede u krugu najbližih

22.01.2024. 12:30
  • Podeli:
Lior Lubin-65ae519e37678.webp Foto: Printscreen/Youtube/Maccabi Tel Aviv Basketball

Košarkaški svet se još nije oporavio od tužne vesti o smrti Dejana Milojevića koji je svet napustio u 47. godini, a, već je naišao na novu tragediju. Bivši izraelski košarkaš i trener Lior Lubin, izgubio je bitku od kancera i preminuo u 46. godini..

Dugo se borio protiv kancera, dok mu se zdravstveno stanje znatno pogrošavalo. Na pregledima su mu doktori rekli da su šanse za oporavak minimalne, posle čega je napustio bolnicu.

Lubin je želeo da poslednje dane provede u krugu najbližih, što je i učinio.

Bolja trenerska karijera od igračke

Lior je bio izuzetno cenjen u Izraelu, a bio je i veliki prijatelj sa Odedom Katašem, aktuelnim trenerom Makabija, koji ga je posećivao poslednjih dana.

Lubin je neko ko je skoro čitavu igračku karijeru proveo u Izraelu, igrao je za Makabi Petah Tikvu, potom Ironi, onda i timove iz Tel Aviva - Makabi i Hapoel, da bi se potom okušao u Azovmašu, Apolonu i CSKA iz Sofije.

Kao trener je imao bogatu karijeru, možda bolju nego igračku. Bio je u Hapoel Gilboa Glaiju, potom Makabi Ašdodu, dok se domogao i pozicije asistenta u reprezentaciji Izraela. To ga je preporučilo i Makabiju iz Tel Aviva, ali i Panatinaikosu.

Poslednji angažman je imao u Hapoel Be'er Ševi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()