Juniori poraženi od selekcije Argentine: Konačno 6. mesto na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu

Prelomna je bila serija Argentine 10:0 tokom poslednje deonice

02.07.2023. 17:26
  • Podeli:
Juniori Srbije-6498396caabb5.webp Foto: KSS

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je  od selekcije Argentine rezultatom 87:71 (18:14, 18:27, 25:20, 26:10) u utakmici za peto mesto na Svetskom prvenstvu koje se igra u Debrecinu.

U selekciji Argentine Le Alija je bio najefikasniji sa 18 poena uz 6 skokova, dok je Dilan Bordon dodao 15 poena.

U srpskom timu Filip Borovićanin je imao 21 poen, 14 skokova i 3 asistencije, dok je Lazar Đoković zabeležio 18 poena. 

Srbija i Argentina su do poslednje četvrtine igrale neizvesnu utakmicu u kojoj su se menjale u vođstvu.

"Orlići" u poslednjoj deonici popuštaju u odbrani i dolazi do pada igra, što je protivnik iskoristio i uspeo serijom 10-0 da dođe do pobede.

Podsetimo, naš tim je prethodno eliminisan u četvrtfinalu od selekcije Francuske rezultatom 98:59, da bi u meču za doigravanje trijumfovali protiv Japana 99:73.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()