Jusuf Nurkić ogorčen: Ništa ne funkcioniše, dajte meni mesto predsednika

Mi 30 godina slušamo priču kako nemamo para i uslova, kaže NBA igrač

14.09.2023. 11:49
  • Podeli:
Jusuf_Nurkic_Tuzla_foto_J.Bojić-6453afbfd5290.webp Foto: Facebook/J. Bojić

Košarkaš Jusuf Nurkić nije uspeo s reprezentacijom BiH osigurati nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, a u razgovoru za hrvatski Nacional je otvorio dušu i bez dlake na jeziku pričao o problemima sa kojim se selekcija BiH suočava godinama.

Nurkić je, zajedno sa ostalim saigračima, uoči puta na pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Poljsku govorio o problemima koje u bilo kojoj drugoj reprezentaciji ne postoje, a u razgovoru za Nacional je malo dublje analizirao situaciju.

"Evidentni su problemi u KS BiH. Kako smo posloženi u državi, tako nam funkcioniše i sport. Nacionalni ključ je izrazito neuspešan. Bilo šta da kažete, nekome ću udariti na hleb. Probleme imaju omladinske selekcije, individualni sportovi, svaki savez, osim fudbalskog, ima finansijske probleme. Mi 30 godina slušamo priču kako nemamo para i uslova. I onda smo došli mi, generacija koja ima potencijal za neki uspeh, ali nam ne dopuštaju da napravimo ništa ozbiljnije jer mi moramo da budemo i čistačice i ekonomi i košarkaši", bez dlake na jeziku rekao je Nurkić.

Voljan je NBA igrač da sredi stvari

Nurkić tvrdi da je on najbolji kandidat za predsednika Košarkaškog saveza BiH i da će se on dobro pobrinuti da košarkaši BiH imaju normalne uslove za rad.

"To sam rekao, tako sam mislio i pri tome stojim. Rekao sam im da mi to daju sada, dok sam još igrač. U BiH ne postoji sukob interesa, poslove možete davati i supruzi i detetu i ocu i majci, ali mi košarkaši ili fudbaleri ne možemo da vodimo reprezentaciju. Dajte meni da budem odgovorna osoba pa da vidimo hoćemo li onda od Sarajeva do Poljske da putujemo od pet ujutro do pet uveče. Amel Tuka bi verovatno brže dotrčao", rekao je aktivni igrač Portlanda koji se odaziva pozivima u reprezentaciju BiH. 

 

  • Podeli: