Kad navijači nemaju srama: Grci zapalili dres pokonjnog srpskog igrača

Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom, stav je navijača AEK-a

23.02.2023. 11:18
  • Podeli:
Navijači PAOK-63f73d67943b0.webp Foto: Profimedia

Navijači PAOK-a su nadmašili sve granice sportskog ponašanja i dali primer najvećeg nemoralnog čina na tribinama. Crno-beli su na fudbalskoj utakmici svog tima zaalili dres Stevana Jelovca, preminulog srpskog košarkaša koji je je igrao za AEK. 

Incident se desio na fudbalskom okršaju dva tima. Na ogradi "Tumbe", pored brojnih oduzetih zastava AEK-a i drugih rekvizita, nalazi se dres preminulog srpskog košarkaša koji je bio okačen naopako.

Ubrzo su se oglasili i navijači AEK-a koji su govorili upravo o dresu Jelovca.

"Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmeren je protiv tradicije, dresa vrednosti i ideala vizantijskog AEK-a. Krađa i paljenje dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata Stevana, prelazi sve granice i ne možemo, a da ne pokažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se ni PAOK ne slaže sa ovim gestom koja nije u skladu sa istorijom kluba", piše u saopštenju navijača tima iz Atine.

Srpski košarkaš i prvotimac AEK Stevan Jelovac preminuo je od posledica moždanog udara, koji je doživeo 14. novembra 2021. godine na treningu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()