Kaminski o Partizanu i evropskoj košarci: Ovde je sve drugačije nego u NBA ligi

Svi saigrači su super, mnogo mi pomažu, kaže novajlija u crno-belom dresu

28.09.2023. 08:29
  • Podeli:
Košarkaši Partizana-651520019a378.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Košarkaši Partizana ulaze u sezonu u kojoj brane trofej osvojen u ABA ligi, dok na drugom frontu biju evroligašku bitku sa velikim ambicijama - svi bi želeli da se ponovi prošla sezona ili da se ode korak dalje.

Frenk Kaminski je novajlija u crno-belom dresu, koji je tokom leta sa Partizanom potpisao jednogodišnji ugovor. I njegova očekivanja su u skladu sa timskim - borba za svaki trofej.

"Očekujem da ćemo se takmičiti za svaki trofej. To ja želim da radim. Evropska košarka je fantastična. Igra se sa mnogo više kontakta. Neke stvari sam morao da naučim od kad sam došao ali za sada uživam. Teže je poentirati u Evropi, to je sigurno. Manje smo vremena na terenu, nego u NBA ligi. Ne postoje tri sekunde u odbrani i sa toliko kontakta je mnogo teže poentirati", istakao je Kaminski.

Učenje u svlačionici

Dodaje da je hemija u ekipi na najvišem nivou i da mu saigrači pomažu da se privikne na život u Evropi.

"Svi saigrači su super. Posebno oni koji su ovde duže. Mnogo mi pomažu da upoznam grad i tim. Skoro 30 godina sam proveo u Americi, tako da mi izlaze u susret. Navijači su nenormalni. Definitivno uživaju u igri i pokazuju ljubav prema klubu. Radujem se utakmicama u Areni", zaključio je Kaminski.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()